Publicitat
Publicitat

Escaldes tindrà un nou dipòsit d'aigua a la Plana

El Comú ha aprovat la cessió d'una parcel·la a favor de CAPESA per construir el nou equipament d'uns 1.000 litres cúbics de capacitat amb un cost que rondaria els 2 milions d'euros

El Comú d'Escaldes ha convocat aquest dilluns una sessió d'urgència per aprovar la cessió d'una parcel·la a la Plana on s'ubicarà un nou dipòsit d'aigua per abastir els ciutadans de la parròquia. Així, la Companyia d'Aigües Potables d'Escaldes-Engordany (CAPESA) s'encarregaria de la gestió d'aquest dipòsit que doblaria la capacitat actual, fins als mil metres cúbics aproximadament, i passarà a ser el dipòsit principal, segons ha informat el cònsol menor, Marc Calvet.

L'actual, ha exposat, s'ha d'omplir i buidar unes cinc vegades al dia i amb el nou es millorarà el sistema de filtres i la distribució a tota la parròquia. El cost aproximat seria d'uns dos milions d'euros i a partir de la cessió aprovada aquest dilluns ja es poden fer els sondejos per a l'estabilització del terreny, l'impacte mediambiental, etc., que han d'acompanyar el projecte de construcció.

D'aquí ve, segons Calvet, la urgència per signar aquest conveni perquè amb els quinze dies que manquen fins al pròxim comú es pugui posar a exposició pública l'estudi d'impacte mediambiental i es comencin a fer gestions amb l'empresa que va resultar adjudicatària de l'obra fa dos anys. En canvi, la consellera de la minoria, Cèlia Vendrell, ha manifestat que des del 2008 es parla del projecte i "després de 7 anys no venia de 15 dies". Així, en l'exposició de motius de la cònsol tampoc ha vist la motivació d'aquesta urgència, ha indicat Vendrell. Amb tot, ha coincidit en la valoració positiva per augmentar la capacitat d'emmagatzematge i el subministrament.

D'altra banda, el projecte inicial contemplava un dipòsit que ocupava dues parcel·les i finalment només en caldrà una. La resta de l'espai s'enjardinarà i s'adequarà per a l'ús públic, amb una possible zona d'aparcament. La idea és que la nova instal·lació pugui donar servei durant uns 20 anys, ha indicat Calvet.