Publicitat
Publicitat

Fitch confirma els ràtings de Crèdit Andorrà amb perspectiva estable

L’agència considera que es posa de manifest l’elevada capacitat del banc de generar beneficis de manera recurrent tot i la complexitat de l’entorn i l’impacte de la nova regulació

L’agència de qualificació creditícia Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini BBB, amb perspectiva estable, i el ràting a curt termini F3. Segons Fitch, aquesta qualificació reflecteix un model de negoci equilibrat enfocat a oferir serveis de banca privada i gestió d’actius tant a Andorra com a escala internacional, i de banca comercial al país. L’agència considera que aquest ràting posa de manifest l’elevada capacitat del banc de generar beneficis de manera recurrent tot i la complexitat de l’entorn i l’impacte de la nova regulació, així com també la seva adequada capitalització.

Fitch ha afegit que el context econòmic d’Andorra es caracteritza per la seva estabilitat i un nou marc regulador enfortit, que convergirà amb els estàndards de la UE arran de la implementació de les Normes Internacionals d’Informació Financera (NIIF) i la regulació Basilea III. Fitch també ha destacat en la seva avaluació el lideratge de Crèdit Andorrà en la banca país i ha valorat positivament la implementació d’una estratègia equilibrada entre el desenvolupament del negoci a Andorra i l’expansió internacional a través de la banca privada i la gestió d’actius.

El manteniment d’aquestes qualificacions és especialment rellevant en l’entorn actual i en relació al sector financer internacional, i reflecteix el bon funcionament del model de negoci de Crèdit Andorrà. En l’actualitat, el grup financer Crèdit Andorrà està implantat a Europa i Amèrica, en un total d’onze països.