La Generalitat està debatent si les estacions d'esquí podran obrir

El ministre espanyol, Salvador Illa, apunta que miraran de coordinar l'obertura amb Andorra i França

La consellera de Salut catalana,   Alba Vergés, ha deixat caure aquest divendres al matí el que podria ser una bomba per al sector turístic pirinenc i, en especial, per a les estacions d'esquí. En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per l'ACN ha explicat que   el govern està debatent si les estacions d'esquí podran obrir aquesta temporada  i quan ho podran fer, "condicionades" també pel que fan a la resta d'Europa.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat espanyol,   Salvador Illatambé ha recordat que a l'últim Consell Interterritorial ja es va acordar la creació d'un grup de treball entre el ministeri i les comunitats on hi ha estacions d'esquí per   coordinar mesures.  Segons el ministre, el govern espanyol també les provarà de coordinar  amb Andorra i França. Illa ha advertit que el més rellevant no és l'activitat de l'esquí, sinó "l''afterski', que és el que cal treballar".

Recordem que   a França -i per tant a l'Alta Cerdanya i el Capcir- ja s'ha plantejat la possibilitat que les estacions no obrin al 100% fins al gener, és a dir després de festes. L'última proposta feta pel primer ministre francès, Jean Castex, és que els centres puguin obrir per tal que la gent hi vagi a gaudir de l'aire lliure, però   sense els remuntadors oberts. Una decisió que, a la pràctica, només permetria obrir les estacions d'esquí nòrdic i de raquetes, i que no ha estat ben rebuda als territoris de muntanya.