Publicitat
Publicitat

El Govern autoritza 12 crèdits per valor d'1,6 milions d'euros a empreses clientes de BPA

Durant la jornada s'han analitzat 19 demandes, de les quals se n'han aprovat 12, se n'han negat 3 i n'hi ha 4 més que requereixen complements d'informació.

Un total de 31 empreses han presentat sol·licituds formals fins aquest dissabte a les 11 hores per accedir als crèdits del programa de finançament per cobrir les necessitats de liquiditat dels clients de BPA. Segons ha explicat el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, d'aquestes 31 demandes se n'han resolt favorablement 5 i una ha quedat denegada. En dos casos més s'ha demanat més informació "per tenir prou elements per prendre una decisió", ha exposat Missé. A més, una cinquantena d'empreses més han demanat informació sobre els crèdits i podrien formular la seva demanda en els propers dies.

En una primera fase s'han previst fins a 45 milions d'euros per a les empreses que tinguin compromesa la seva capacitat de liquiditat i l'import sol·licitat fins aquest dissabte és d'uns 13 milions d'euros. D'aquests, se n'han autoritzat aproximadament 1,5 milions. En algun cas s'ha atorgat el 100% de l'import i en d'altres una part perquè tenen saldos disponibles en altres entitats o altres recursos, ha indicat.

"Ve aquella empresa que té el 100% de la operativa de funcionament a BPA i s'ha trobat bloquejat", ha exposat el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica. Així ha explicat que en els primers dies no s'hagi registrat una afluència massa alta a la zona d'atenció als clients habilitada al costat de l'Actua Corner. "Les empreses andorranes tenen molt clares les necessitats de circulant i la demanda que fan de finançament és molt acurada a les seves necessitats", ha assenyalat.

La resposta dels empresaris fins ara és d' "agraïment", segons Missé, per haver posat una solució ràpida a una problemàtica que pot ser important a final de mes.

12 sol·licituds aprovades en dos dies

Durant la jornada d'aquest dissabte s'ha atès un empresari i en els dos dies de funcionament del programa de finançament s'han analitzat 19 sol·licituds de crèdits. D'aquestes, se n'han aprovat 12, se n'han negat 3 i n'hi ha 4 més que requereixen complements d'informació o comprovació de dades. Segons han indicat des del Govern, s'ha començat per les sol·licituds de major import i amb les d'aquest dissabte se sumen uns 100.000 euros al milió i mig ja anunciat aquest matí.