Publicitat
Publicitat

El Govern pacta una línia de crèdit amb l'ABA per als usuaris que operaven amb BPA

L'Estat serà l'avalador per garantir l'activitat del banc després que moltes famílies i empreses s'hagin vist afectades per les limitacions imposades

El cap de Govern en funcions, Toni Martí, ha confirmat a la sortida de la reunió que ha mantingut durant més de dues hores aquesta tarda amb l'Associació de Bancs Andorrans (ABA), diferents partits polítics amb presència al nou Consell General, i membres de l'Executiu, entre els quals es trobava el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que l'Executiu "per garantir l'activitat del banc i les transaccions de famílies i empreses ha pactat amb l'ABA habilitar una línia de crèdit avalada pel mateix Govern".

Empreses i usuaris particulars del Principat havien vist limitades les seves operacions per la restricció imposada pels administradors de BPA d'un màxim de 2.500 euros a la setmana. Per això, Martí ha insistit que "el Govern, els grups parlamentaris i la resta de bancs consideren que és necessari reforçar amb aquesta línia de crèdit per mantenir l'activitat i l'operativa".

Tot i això, de moment no han transcendit els detalls d'aquesta línia de crèdit, ni les condicions que oferiran a qui s'aculli a aquesta opció.