Publicitat
Publicitat

Intervenen més de 200.000 euros en 9 actuacions

La intervenció més important va tenir lloc aquest divendres al matí, quan els agents van trobar 72.000 euros amagats entre l'equipatge dels dos ocupants d'un Volkswagen que circulava per la N-260, al terme municipal de la Seu d'Urgell

La Guàrdia Civil va intervenir un total de 231.000 euros procedents d'Andorra en nou actuacions efectuades durant la setmana passada. La intervenció més important va tenir lloc aquest divendres al matí, quan els agents van trobar 72.000 euros amagats entre l'equipatge dels dos ocupants d'un Volkswagen que circulava per la N-260, al terme municipal de la Seu d'Urgell. Els dos homes van ser identificats com a S.G.P.A., de 46 anys, i J.M.D., de 27 anys, nacionalitat espanyola i veïns de València.

L'altra actuació rellevant es va produir aquest diumenge en un control a la C-14 al terme municipal de Ribera d'Urgellet. Els agents van trobar 60.265 euros a la guantera i en una motxilla d'un Dacia amb matrícula espanyola que procedia d'Andorra. La infractora va ser identificada com a M.R.C., de 68 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Barcelona.

A banda d'aquestes actuacions, durant la setmana passada els agents van intervenir 97.865 euros repartits en sis actuacions, a persones de nacionalitat espanyola, i residents principalment a Madrid i Barcelona.

Per tot plegat es van aixecar les corresponents actes per infraccions a la normativa sobre el blanqueig de capitals, en superar la quantitat permesa. Els infractors van continuar el viatge amb mil euros cadascú en concepte de mínim de supervivència, i la resta va quedar a disposició de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.