Publicitat
Publicitat

Joan Pau Miquel passa a disposició judicial

La Policia ha esgotat el termini màxim de 48 hores del qual disposa abans de fer comparèixer el detingut davant la batlle

Qui fins dimecres era el conseller delegat i director general de la Banca Privada d'Andorra, Joan Pau Miquel, ha estat posat a disposició judicial aquest diumenge, després que la Policia hagi esgotat el termini màxim de 48 hores que li atorga la llei per retenir-lo al despatx policial, a l'edifici administratiu de l'Obac. Miquel ha arribat a la Batllia al seient posterior d'un cotxe de paisà amb els vidres del darrere tintats, poc després de les 19.45 hores d'aquest diumenge.

L'acusat prestarà declaració aquest mateix diumenge al vespre davant la batlle, Canòlich Mignorance, que haurà de decidir si el posa en llibertat o el fa ingressar a la presó de manera preventiva, i si li imposa una fiança. També davant el fiscal general, Alfons Alberca.

El ja exconseller delegat de la BPA va ser detingut aquest dimecres al vespre, acusat d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals. La Policia no ha confirmat cap altra detenció relacionada amb el cas BPA, tot i que EFE ha informat de l'existència d'altres dues ordres de detenció contra gestors de l'entitat acusats també d'un delicte de blanqueig de capitals, adduint que el dossier ja està en mans del jutge. Aquests dos treballadors haurien estat els principals responsables de la captació de capitals per blanquejar derivats de la xarxa dels empresaris Petrov i Gao Ping.

La família Cierco demana una reunió amb l'INAF

Un grup d'accionistes que representen el 82% del capital social del grup bancari BPA -que coincideix aproximadament amb el capital de la família Cierco- han publicat a través del seu advocat, l'excap de Govern Jaume Bartumeu, poc abans de la detenció de Miquel aquest diumenge, un comunicat en què defensen l'"esforç, dedicació i il·lusió" del conjunt de professionals que treballen amb BPA i que ho fan "amb rectitud i honestedat". Al comunicat també manifesten que "les eventuals responsabilitats que pogués declarar la justícia no poden de cap manera posar en dubte l'honorabilitat del conjunt de persones que treballen en la nostra entitat bancària".

A més, mostren la seva preocupació per "la pèrdua de confiança en l'entitat bancària i una pèrdua del seu valor econòmic" que aquesta situació pot causar. El text conclou amb una sol·licitud a l'autoritat reguladora del sistema financer, l'INAF, a què "reculli el nostre oferiment i la nostra disponibilitat i, en les properes hores, organitzi una reunió de tot el sector bancari que permeti buscar i trobar l’adequada solució que, insistim, ha de poder preservar els interessos dels clients, el lloc de treball dels empleats i el patrimoni de l’entitat".