Publicitat
Publicitat

Josep Maria Cases és escollit nou president de l'Empresa Familiar Andorrana

El nou president s'ha mostrat a favor d'un acord amb la Unió Europea, però sempre i quan es faci "dins de les possibilitats del país"

 

Josep Maria Cases ha estat escollit aquest dimarts nou president de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) en substitució de Cristina Viladomat, durant l'assemblea general que ha celebrat l'entitat. Cases, que va ser president de l'Automòbil Club d'Andorra del 2005 al 2013, ha assegurat que vol continuar en la línia dels mandats anteriors, i ha volgut destacar que defensarà un acord d'associació amb la Unió Europea "dins de les possibilitats del país", que mantingui la baixa fiscalitat actual i faciliti la creació de treball i d'empreses.

Cases també ha dit que encara la presidència de l'EFA amb l'objectiu de col·laborar al màxim amb el Govern, i amb el desig que les noves lleis que es vagin elaborant afectin el mínim possible a l'empresa familiar.

L'assemblea general de l'EFA ha anat seguida d'una conferència-col·loqui a càrrec dels notaris Isidre Bartumeu i Juan José López-Burniol sobre el Codi de Successions al Principat d'Andorra. El notari català i exmagistrat andorrà ha assegurat que la nova Llei de successió per causa de mort, que entrarà en vigor l'1 de gener del 2016, no suposarà un gran canvi per als ciutadans però sí per als professionals que apliquen el dret, ja que el que s'ha fet és "recollir el dret tradicional andorrà i donar-li forma de codi modern", corregint alguns punts i eliminant algunes figures arcaiques.

López-Burniol sí que ha alertat que quan es faci el codi de família, el legislador haurà de tenir la suficient sensibilitat per trobar l'equilibri entre el que demana la societat i el que algun sector no està disposat a permetre, en referència a les unions civils.