Jover lliura a la síndica general el projecte de llei del pressupost 2020

La voluntat del Govern és que el dèficit inicial acabi en el moment de la liquidació en lleuger superàvit

El ministre de Finances, Eric Jover, ha lliurat aquest dijous al matí el projecte de llei de pressupost a la síndica general, Roser Suñé. El document preveu uns ingressos de 447.057.772 euros i unes despeses de 470.353.517 euros, amb un dèficit inicial previst de 23.295.745 euros. El projecte de llei del pressupost del 2020, aprovat pel consell de ministres, segueix les previsions del marc pressupostari que també s’entrarà aquest dijous a Sindicatura amb l’informe favorable del Tribunal de Comptes.

La voluntat del Govern és que el dèficit inicial del projecte de pressupost acabi en el moment de la liquidació en lleuger superàvit. Per aquest motiu, s’estima que l’endeutament de l’administració general disminueixi del 33,7% el 2020 fins al 29,9% el 2023, molt lluny del màxim del 40% marcat per la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d'estabilitat pressupostària i fiscal.

Jover ha destacat que el “projecte de llei garanteix la sostenibilitat financera de l’administració general i les seves entitats dependents i enforteix la confiança en l’estabilitat de l’economia andorrana”. L’assoliment d’aquests objectius permet consolidar el marc d’una política orientada al desenvolupament econòmic i l’aposta per un model d’estat sostenible en tots els àmbits econòmic, social i ambiental.