Publicitat
Publicitat

L'AREB es marca l'objectiu de vendre el banc bo de BPA abans de finals d'any

L'entitat inicia la creació del banc bo, amb els actius i passius legítims del banc intervingut, i el procés de venda es farà mitjançant una subhasta que garanteixi la millor concurrència

El Consell de l’Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB), ha fet públic el Pla de Resolució de Banca Privada d’Andorra (BPA), pel qual preveu vendre el banc bo amb els actius i passius legítims de BPA abans de final d'any. En aquest sentit, el pla preveu la segregació del conjunt d’actius i passius de BPA considerats legítims després del procés de revisió de cada client dut a terme per experts independents en matèria de prevenció de blanqueig de diners i finançament del terrorisme i supervisat per les autoritats andorranes. Un procés que també s'ha aplicat al negoci de gestió patrimonial de BPA. El comunicat de l'AREB deixa clar que no serà BPA l’entitat que retindrà els actius i passius considerats aptes.

Aquests actius i passius aptes es transferiran a una entitat pont, un nou banc, que no heretarà, com ha destacat l'AREB, cap dels riscos vinculats a les deficiències detectades pel FinCEN a BPA. L'agència indica que aquest procés anirà acompanyat de l’aplicació al banc bo d’una política de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme en línia amb els estàndards d’exigència que s’estan aplicant a la revisió realitzada als clients actuals de BPA.

Aquesta entitat serà constituïda per l’AREB i comptarà amb una fitxa bancària nova. En aquest sentit, l'agència iniciarà el procés de constitució de la nova entitat immediatament. El Pla de Resolució preveu que el banc bo quedi capitalitzat mitjançant l’ús dels instruments previstos a la Llei aprovada el passat mes d'abril. La nova entitat quedarà sota la responsabilitat de l’AREB que en tutelarà i controlarà l'operativa.

La consecució d’aquest procés de revisió, segons l'AREB, permetrà a la nova entitat establir tots els procediments, inclòs el traspàs de l’equip humà, necessaris per operar amb les contrapartides en condicions normalitzades.

L’AREB treballa amb l’objectiu de poder executar aquest Pla de resolució i procedir a la venda del banc bo abans de finals d’any. El procés de venda de la nova entitat es realitzarà mitjançant una subhasta que garanteixi la millor concurrència i competitivitat a efectes de maximitzar el valor d’aquesta entitat.

Finalment, aquest Pla de resolució de BPA ha estat presentat al ministre de Finances i a l’INAF, i aquest dilluns al matí el president de l’AREB ha demanat comparèixer davant del Consell General per exposar el pla. En aquest sentit, la Junta de presidents es reunirà aquest dijous per decidir la data i davant de quina comissió tindrà lloc la compareixença.

Etiquetes