Publicitat
Publicitat

L'INAF garanteix que les operacions entre BPA i les altres entitats andorranes seran efectives dilluns

Amb aquest anunci, l'INAF garanteix l'aixecament de les restriccions per fer disposicions d'efectiu a BPA

L'INAF, en el marc de la intervenció efectuada a BPA i la posterior destitució del seu Consell d'Administració, ha indicat aquest divendres que havia reforçat especialment els procediments interns de control en matèria de prevenció de blanqueig per assegurar el correcte processament de totes les operacions. Aquest reforç ha provocat, tal com ha reconegut l'INAF en un comunicat, un "cert alentiment" de l'operativa bancària ordinària.

Divendres a darrera hora, l'òrgan regulador ha assegurat que s'han dut a terme tots els procediments interns necessaris perquè totes les operacions realitzades pels clients entre bancs andorrans s’hagin completat. Per això, des de l'INAF confirmen que el proper dilluns dia 16 de març tots els clients tindran executades de forma efectiva les seves ordres cursades en els darrers dies. Amb aquest anunci, l'INAF ha informat de l'aixecament de les restriccions que durant les darreres hores els clients de l'entitat han patit en el moment de fer disposicions d'efectiu.

Així doncs, l'INAF ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat, assegurant el funcionament i la gestió ordinària de l'entitat bancària i de la seva operativa financera i comercial.

El comunicat emès aquest divendres també posa en relleu que l’INAF i el Govern d’Andorra estan actuant pel "bon desenvolupament de la situació de BPA" i confirmen "el correcte funcionament de totes les entitats de la plaça financera andorrana".

L'òrgan regulador del sistema financer ha evitat, però, pronunciar-se sobre les solucions o opcions de compra que s'estan estudiant per fer front a la crisi oberta arran de les acusacions sobre pràctiques de blanqueig llançades pel Tresor dels EUA cap a Banca Privada d'Andorra.

Denuncien a la Fiscalia el Banco Madrid

El Sepblac, el Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries, ha enviat a la Fiscalia diferents operacions fetes pel Banco Madrid que considera infraccions greus i molt greus, i entén que hi ha indicis de delicte.

Així, es va acordar obrir un expedient sancionador contra Banco Madrid per vulnerar la Llei de Prevenció del Blanqueig de Capitals i de Finançament del Terrorisme. La denúncia es fa efectiva després que la SEPBLAC enllestís un informe exhaustiu en el qual estava treballant des de feia un any. L'informe indicaria que la filial de BPA a Madrid hauria muntat una operativa dissenyada per blanquejar diners provinents d'orígens dubtosos.