Publicitat
Publicitat

L'INAF espera la finalització de l'auditoria de PwC per xifrar la part il·lícita de BPA

El regulador "ni confirma ni desmenteix" les informacions aparegudes en mitjans espanyols que xifren els actius i passius il·lícits que hi ha Banca Privada d'Andorra

Arran de les informacions aparegudes en alguns mitjans digitals espanyols sobre la xifra de passius il·lícits que hi hauria a Banca Privada d'Andorra, fonts de l'INAF han assegurat, aquest dimecres, que no poden confirmar ni desmentir les xifres aparegudes perquè la firma PwC encara no ha finalitzat l'informe. Segons indiquen des del regulador andorrà, tot i que en un primer moment es volia tenir l'auditoria completada abans que es complissin els 60 dies fixats pel FinCEN, els treballs dels auditors s'han allargat a causa de la complicació de la tasca, i hores d'ara no poden fixar la data de finalització.

Segons publica aquest dimecres Elconfidencial, la primera criba feta per PwC per separar els passius lícits dels il·lícits hauria identificat entre 50 i 100 milions d'euros de dipòsits amb orígen il·lícit. De la seva banda, Economiadigital.es assegura que el volum d'actius financers presumptament blanquejats estaria entorn els 200 o 220 milions d'euros, només un 7,5% dels 2.800 milions que el tresor dels Estats Units creia que ascendia el frau.

Des de l'INAF, tot i que recorden que el Govern ja ha manifestat en diverses ocasions que no esperen trobar gaires sorpreses al marge dels casos ja judicialitzats, han assegurat que no poden donar encara cap xifra ja que els auditors no han acabat l'informe. En tot cas, des d'Andorra diverses fonts consideren que una xifra de passius tòxics que rondi els 50 o 100 milions d'euros podria ser assumible sense provocar un gran daltabaix en el sistema financer.
Segons ja van indicar els representants dels treballadors de BPA, PwC hauria acabat una part de l'auditoria i actualment estarien analitzant entre 300 i 400 comptes més, que se sumen als 600 que ja es van investigar.

Etiquetes