Publicitat
Publicitat

L'etapa andorrana de la Vuelta costarà 250.000 euros

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha presentat l'etapa de la 'Vuelta a España' que se celebrarà íntegrament per primera vegada el 2 de setembre del 2015 al Principat

L’etapa serà "una de les etapes reines" d’aquesta edició de la cursa ciclista. Amb sortida al Parc Central d’Andorra la Vella i arribada als Cortals d’Encamp els participants s’hauran d’enfrontar a sis ports de muntanya, un recorregut de 138 quilòmetres i 5.230 metres de desnivell positiu. Andorra Turisme ha invertit 250.000 euros en aquesta etapa -200.000 euros per a l’empresa organitzadora de la Vuelta, Unipublic, i 50.000 euros per a "tota la logística" necessària. El Govern ha autoritzat la inversió amb l’esperança que tingui una gran repercussió, sobretot a Espanya, on es retransmetrà el recorregut inèdit íntegrament als canals esportius de televisió i a partir de les 15.30 hores a la televisió nacional. El disseny d’aquesta etapa de la cursa ha estat a càrrec del ciclista Joaquim Rodríguez, Andorra Turisme, Unipublic i el Cos de Policia (per garantir que els nombrosos talls no entorpeixin massa el trànsit). El ministre Camp ha assegurat que només la caravana de la Vuelta suposarà 2.500 visitants per al país, que hauran d’efectuar una estada de tres dies seguits al Principat, ja que l’arribada serà el 31 d’agost, l’1 de setembre és dia de descans i el 2 se celebra l’etapa.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha insistit que l’organització de l’etapa de la 'Vuelta a España' " és un reconeixement de la infraestructura hotelera del país" perquè "no qualsevol lloc pot acollir la Vuelta", com ho farà Andorra. L’organitzador, l’empresa Unipublic, no ha permès que es doni més informació que l’estrictament andorrana -la presentació oficial de tot el recorregut de la 'Vuelta a España' es farà el 10 de gener-, però sí que ha permès que s’avanci que serà la segona setmana de la cursa per etapes, i que per tant “potser no serà decisiva, però marcarà diferències”, com ha afegit Camp.

Serà un desafiament complicat, en la línia del que demana darrerament Unipublic per garantir l’espectacularitat de l’esdeveniment. Sortirà del Parc Central d’Andorra la Vella i recorrerà Encamp, el coll de Beixalís -que s'enquitranarà entre l’abril i el juny per garantir-ne la celebració-, Anyós, la Massana, Ordino, el coll d’Ordino, Canillo, Sant Julià de Lòria, la Peguera (per Juberri), el coll de la Gallina (per la vessant de Fontaneda), Aixovall, la Comella i els Cortals d’Encamp.

Camp ha desitjat una repercussió més gran que altres ocasions i ha detallat que la política d’Andorra Turisme és fer un patrocini quan no hi ha etapa a Andorra i no fer-ne quan la cursa visita el país, com és el cas d’enguany. Jordi Cinca ha assegurat que la Vuelta ja és "un pilar més de la promoció del país i de la seva oferta en el medi natural". L’objectiu és, a més, que a través de la Vuelta el Tour de França s’interessi també per Andorra, com ha explicat Camp, que ha recordat que "s’està treballant en l’edició 2016 i 2017", tot i que encara "no hi ha notícies".