Publicitat
Publicitat

L'ocupació hotelera superarà el 80% durant la Setmana Santa

La Unió Hotelera preveu que la temporada d'hivern es tanqui amb xifres d'ocupació per sota de les de l'hivern passat

La Unió Hotelera d'Andorra calcula que l'ocupació hotelera durant la Setmana Santa d'enguany superarà el 80%. Així ho ha indicat el seu director i portaveu, Òscar Julián, que assegura que l'evolució de les vendes des de divendres passat ha estat molt positiva, principalment pel fet que enguany aquest període festiu cau més aviat en el calendari i el turista provinent de l'estat espanyol no pensa encara tant en les destinacions de costa.

Els dies de major afluència de visitants que faran pernoctacions al país es concentra entre dijous i diumenge vinent. Tot i que per la UHA les xifres d'ocupació no es poden comparar amb altres anys, ja que la Setmana Santa no cau mai en les mateixes dates, cal destacar que les previsions d'enguany són força superiors a les registrades l'any passat.

Com és habitual, la Setmana Santa marcarà el final de la temporada d'hivern. A l'espera de fer el balanç definitiu, Julián ha dit que tot sembla indicar que les xifres d'ocupació d'aquest hivern estaran una mica per sota de les assolides la temporada passada. Un dels motius és la important davallada del client rus, que tot i no suposar un volum important respecte al total, és el que feia estades més llargues, de més de set dies. Tot i que la tendència global, doncs, serà negativa, des de la UHA valoren positivament el fet que durant aquest hivern els visitants espanyols i francesos hagin augmentat.

Durant els propers mesos, a causa de la marcada estacionalitat del sector turístic d'Andorra, l'ocupació hotelera patirà una dràstica davallada, i es preveu, igual que en anys anteriors, que entre un 30 i un 40% de la plaça hotelera tanqui temporalment les portes. Els hotels que tancaran estan situats, principalment al Pas de la Casa i a les altres zones de peu de pistes del país.