Publicitat
Publicitat

Mandicó assegura que el projecte de Soldeu permetrà pacificar el trànsit de la població

Ho ha destacat durant l'acte que ha organitzat Ensisa per donar a conèixer el projecte de la plataforma al teixit empresarial i social del país

Ensisa ha dut a terme una nova presentació aquest dimecres a la tarda del projecte de la plataforma de Soldeu, en aquesta ocasió a Andorra la Vella i davant d'un centenar de persones del món del turisme, la neu, l'esport, d'associacions i de col·legis professionals. L'objectiu de l'acte, segons ha explicat el director del projecte, Conrad Blanch, era poder donar la informació de primera mà a totes les parts interessades del país.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha assegurat a l'ARA Andorra que el projecte ha estat molt ben acceptat entre la societat, ja que el veuen com un exemple de creixement del país. Mandicó ha afegit que no han tingut "cap retorn negatiu". Durant la seva intervenció, el cònsol major, com a representant de l'accionista majoritari d'Ensisa, ha recordat que la negociació per tirar endavant la iniciativa ha estat llarga, però que en tot moment hi ha hagut una bona entesa, ja que tothom ha entès la importància del projecte. Així, considera que es tracta d'una obra que "va més enllà d'unes finals de la Copa del Món", ja que permetrà solucionar un problema històric de Soldeu, que és la manca d'aparcaments, i de retruc millorar els problemes de trànsit que pateix la població per aquest motiu. A més, ha recordat que la iniciativa també permet superar el barranc natural entre el poble i l'estació, de manera que Soldeu esdevingui realment un peu d'estació.

Amb aquesta nova presentació, Ensisa ha refermat la seva intenció de tirar endavant el polèmic projecte, que ha fet esclatar la crisi entre els dos socis de Grandvalira. En aquest sentit, Josep Mandicó ha indicat que estan a punt de començar les obres i que a Conrad Blanch, com a director del projecte, "li esperen divuit mesos de molta feina". De fet, Blanch ha remarcat que es tracta d'un projecte amb tres eixos d'exigència, perquè és complex, voluminós i tècnicament complicat.

A l'acte hi han assistit responsables de les principals empreses del sector turístic, representants de l'àmbit de la neu, de l'esport i dels principals sectors econòmics, a banda de la família Calbó, propietària dels hotels a peu de pistes de Soldeu que també es veuran beneficiats pel projecte, i del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp.