La Massana podrà utilitzar la marca Vallnord durant tres anys

Grandvalira negociarà l’entrada d’Arcalís i la distribució de la societat

L'acord de dissolució entre Pal Arinsal i Ordino Arcalís està pràcticament tancat i s'anunciarà la setmana vinent. El pacte entre les societats EMAP i Secnoa preveu que l'estació de Pal Arinsal pugui seguir utilitzant la marca Vallnord durant tres anys sense retribuir econòmicament a Arcalís, encara que un cop acabi el termini l'estació massanenca haurà de decidir si vol continuar amb el mateix nom o no. En canvi, Ordino Arcalís sí que passarà a estar definitivament sota el segell de Grandvalira, un canvi de rumb previst des de la incorporació de Joan Viladomat a Secnoa com a accionista majoritari. El següent pas serà negociar la seva entrada a la marca Grandvalira i el seu paper dins la societat.

En les reunions entre les dues parts també es va establir, segons informacions publicades al Diari d'Andorra, que ambdues estacions mantindran un forfet conjunt durant la temporada vinent, tot i que no durà el nom de Vallnord perquè l'estació ordinenca vol desvincular-se de la marca. El nou nom encara no està decidit però és segur que guardi relació amb el que s'ha utilitzat fins ara.

Els estatuts estableixen que per arribar a una entesa és necessari la signatura dels dos caps de les estacions, referint-se als cònsols de la Massana i Ordino, encara que la primera parròquia compti amb dos terços de Vallnord. Una situació que ha canviat amb la incorporació de Viladomat en l'accionariat després de la compra d'Arcalís, que fa imprescindible el vistiplau de l'empresari. Tenint en compte que les eleccions comunals estan a tocar, el pacte es pot considerar provisional, i recaurà en mans del nou comú encarrilar el futur de la marca Vallnord.