Publicitat
Publicitat

Menys intervencions de divises a la Farga des de principis d'any

S'ha intervingut un total de 671.682 euros en divises entre l’1 de gener i el passat 15 de maig

La Guàrdia Civil de Lleida ha intervingut un total de 671.682 euros en divises entre l’1 de gener i el passat 15 de maig, en aplicació de la normativa vigent en matèria de prevenció del blanqueig de capitals. Així ho ha explicat aquest dimecres la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, que s’ha desplaçat a la Seu d’Urgell on ha mantingut una reunió de treball a la caserna de la Guàrdia Civil de la capital de l’Alt Urgell. Les divises intervingudes durant aquest període són un 25% inferiors que els 898.976 euros intervinguts en el mateix període del 2014. Igualment, el nombre d'intervencions han baixat de 49 a 30.

Inma Manso ha explicat que aquest 2015 s'han fet un total de 34 intervencions tant en el recinte duaner de la Farga de Moles com a fora, i que en canvi, durant el 2014 totes les intervencions es van fer dins del recinte. Els diners comissats en aquest període ascendeixen a 671.682 euros, un 25% menys que els 898.976 euros intervinguts en el mateix període del 2014.

En la reunió de treball, Inma Manso i la Guàrdia Civil han tractat també altres qüestions, com ara les previsions d'actuacions i serveis que caldrà prestar amb l'obertura dels vols comercials a l'aeroport d'Andorra-La Seu. També s'ha parlat dels serveis transfronterers que es duen a terme amb la Gendarmerie francesa de Saint-Gaudens i de Foix, com el que es presta en les etapes del Tour de França que discorren pel Pirineu.