Publicitat
Publicitat

Els treballadors de BPA es reuniran aquest dimarts amb el Govern i l'INAF

Demanen que s'inclogui el concepte dels treballadors en diversos punts de la Llei ja que només s'esmenta com a "obligats empleats" en el període de transició

Els treballadors de BPA estan preocupats per l'absència de legislació sobre el seu futur. Segons assenyalen, l'esborrany de la llei que prepara el Govern només els cita com a obligats empleats mentre duri el procés de transició fins a la solució que es decideixi per a l'entitat. En cap cas es preveuen indemnitzacions en cas de resolució, ha explicat el representant dels treballadors, Xavier Sendra. Per això, es reuniran aquest dimarts al migdia amb el cap de Govern en funcions, Gilbert Saboya, el responsable de Finances i l'INAF amb "propostes molt concretes".

El text que han elaborat els representants dels treballadors amb els seus assessors legals i tècnics vol que es reculli el compromís adquirit pel cap de Govern de tenir en compte la seva situació en les diferents opcions que es preveuen com a sortides de l'entitat.

L'esborrany de la llei recull diferents escenaris per als actius, els clients però no per als treballadors i per això demanaran "bastantes incorporacions" al text que s'ha de debatre i aprovar dijous al Consell General. L'esborrany, assenyala, "només ens cita com a obligats treballadors durant la vigència d'aquesta situació" però "en cap cas" preveu indemnitzacions en cas de resolució, exposa Sendra.

Entenen que aquesta és l'"última oportunitat" per negociar la incorporació dels seus interessos a la llei ja que el calendari legislatiu no deixa marge de maniobra i la mateixa tarda hi ha sessió al Consell General.

Pel que fa a la possibilitat de recórrer a la Justícia, per ara s'estan constituint com a associació per vehicular de la millor manera les seves demandes i, en tot cas, fins que no s'aixequi el secret de sumari – que podria durar fins a sis mesos- no es personaran com a víctimes, seguint les indicacions dels seus advocats.