Publicitat
Publicitat

Nou impuls per donar a conèixer l'economia andorrana a l'estranger

Les cambres de comerç d'Andorra, Girona, Lleida i Perpinyà signen un conveni per cooperar en matèria empresarial i aconseguir fons europeus per finançar activitats conjuntes

Les cambres de comerç d'Andorra, Girona, Lleida i Perpinyà han signat un conveni per tal de cooperar en matèria empresarial i donar a conèixer les seves respectives realitats als altres socis. L'objectiu és trobar camps de cooperació entre empreses d'una i altra banda de la frontera, i en el cas d'Andorra, es veu com una bona oportunitat per donar a conèixer el procés d'obertura econòmica entre els veïns més propers. Ara s'elaborarà el programa per determinar les accions que es volen dur a terme, per tal que al setembre o octubre es puguin presentar als programes POCTEFA, i obtenir així fons europeus.

Trobades empresarials, formacions o visites de familiarització d'empresaris d'un mateix sector a altres territoris són algunes de les accions que volen realitzar aquestes quatre cambres de comerç. Tot i això, en les properes setmanes, i en funció de les preferències que expressin els empresaris associats a les diferents cambres, s'aniran concretant més aquestes accions.

Tal com ha explicat la directora de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra, Pilar Escaler, un cop definit aquest projecte de cooperació es presentarà al programa POCTEFA per tal d'obtenir fons europeus que ajudin a finançar aquests possibles desplaçaments, formacions o altres activitats que es vulguin fer.

Elaboració d'un web

De moment, la primera acció que s'ha dut a terme ha estat l'elaboració d'una pàgina web (www.ccipirineusmed.com), en què es recull tota la informació que poden necessitar les empreses d'aquests territoris per contactar entre si, o per conèixer els requisits necessaris per treballar en un altre dels territoris participants.

Sense entrar en més detall, i a tall d'exemple, Escaler ha explicat que des de Girona, alguns empresaris han demanat contactes de l'àmbit turístic a Andorra, en vista a preparar possibles ofertes de mar i muntanya. L'intercanvi de coneixements en diferents àmbits també és un aspecte que podrien aprofitar les empreses d'aquests territoris.

Combatre el "desconeixement mutu"

Escaler ha explicat que la iniciativa ha nascut fruit del "desconeixement" detectat entre les empreses d'aquestes quatre zones. "Fa tres anys es va fer un estudi sobre el coneixement mutu de les empreses", i es va poder veure que era molt baix, "especialment en relació a Andorra".

Més enllà d'aconseguir el finançament necessari per a aquests projectes, ara el principal repte, han admès des de la cambra, serà trobar accions que puguin interessar a sectors determinats de tots quatre territoris implicats.