Publicitat
Publicitat

Pantebre esperava un gest de reconeixement del FinCEN

El president de la Cambra de Comerç reconeix que "de manera il·lusa" esperava un reconeixement positiu del FinCEN

Pantebre opina que el FinCEN hauria de donar senyals que les coses s'estan fent bé El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, opina que el FinCEN hauria d'haver donat alguna senyal que les coses s'estan fent bé a Andorra en relació al cas BPA. Així ho ha expressat al programa Ara i Aquí de RNA, on ha explicat que després de la intervenció del banc, que considera que era necessària, quan s'ha observat que no era tan greu, o no hi havia tantes evidències com s'esperava, el FinCEN podria haver-se manifestat favorablement.

Després de la contundència que va mostrar el FinCEN en la seva nota del 10 de març sobre Banca Privada d'Andorra, aquest dilluns el president de la CCIS, Marc Pantebre, ha indicat que "potser de manera il·lusa esperava que el FinCEN donés una senyal". Aquesta setmana es compliran dos mesos de la nota del FInCEN i per tant s'hauria d'emetre una decisió sobre les possibles mesures que s'havien anunciat. Segons Pantebre, després de veure que "no havent sigut tant greu com la nota feia pensar o no havent trobat tantes evidències, potser s'hauria d'haver donat un senyal que les coses s'estan fent bé".

D'altra banda, Pantebre ha reconegut que la situació ha sobrepassat el Govern, l'INAF, i en general a tot el país, però que a més ha faltat comunicar millor el que s'està fent bé. Ha recordat que la separació d'actius tòxics i bons "no es fa en dos dies" i que potser s'hauria d'haver explicat millor perquè la gent tingués una expectativa més adaptada a la realitat.

A més, igual que el ministre de Finances, Jordi Cinca, també considera que l'opció que una entitat estrangera comprés els actius bons de BPA seria la millor alternativa, perquè "el trossejament de l'entitat deixaria moltes plomes". Tot i així s'ha mostrat escèptic en relació a les possibilitats que això passi.