Publicitat
Publicitat

El Programa Engega 2015 gairebé ha esgotat la dotació

El Govern ha anunciat, també, l'obertura d'una nova convocatòria dels ajuts per instal·lar plaques fotovoltaiques

El programa per afavorir la renovació del parc mòbil, que en l'edició 2015 limita els ajuts al desballestament de vehicles, ha arribat ja al 95% de la dotació prevista. Això suposa 238.000 euros del total dels 250.000 previstos per desballestar 250 vehicles d'una antiguitat superior a deu anys. Ara, el Govern es replantejarà la continuació del programa l'any vinent, ja que enguany es descarta la seva pròrroga. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha celebrat que s'hagin assolit els objectius del programa abans que acabi l'any i ha avançat que, de renovar-se l'ajut el 2016, podria estar dirigit al foment o la compra de vehicles de baix consum i elèctrics.

Els pròxims dies s'esgotarà, previsiblement, la partida pressupostària de 250.000 euros prevista per fomentar la renovació del parc mòbil amb el Programa Engega 2015. 238 dels 250 vehicles màxims previstos ja s'han acollit al programa. Ara el Departament de Transports farà una valoració i balanç del programa per decidir si es torna a dur a terme el 2016 amb unes bases modificades.

Noves ajudes per fer instal·lacions de plaques fotovoltaiques

El Govern ha obert la convocatòria 2015 per a les noves instal·lacions de plaques fotovoltaiques a les instal·lacions integrades en edificacions i interconnectades a la xarxa de baixa tensió. L'objectiu, segons el Govern, és afavorir la implantació progressiva d’aquests sistemes renovables de producció d’energia concedint unes tarifes preferencials.

Així, el 2013 es van fer 11 instal·lacions, i el 2014, 7, amb una producció estimada de 311MW/h, semblant al consum de prop de 100 llars. La convocatòria permet beneficiar-se durant vint anys d'una tarifa subvencionada superior a la de les empreses distribuïdores. Seran 0,24 euros/kW/h per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima igual o inferior a 20kW i 0,20 euros/kW/h per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima superior a 20kW.

Hi ha una quota màxima per a la convocatòria de 725kW, repartits en 425kW per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima igual o inferior a 20 kW i 300 kW per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima superior a 20 kW, de manera que els ajuts quedin repartits entre les grans instal·lacions i les més petites.