Publicitat
Publicitat

Prop d'un 30% menys de demandants de feina inscrits al Servei d'Ocupació al juny

S'acumulen 25 mesos de dades positives en relació als mateixos mesos d'anys anteriors i baixen un 16,3% respecte del mes de maig

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació en recerca de feina al final del mes de juny ha estat de 585 persones, el que suposa una disminució del 29,2% respecte del mateix mes de l'any passat. Així, com ha exposat el ministre portaveu Jordi Cinca, s'acumulen 25 mesos de "dades favorables en relació als mateixos mesos dels anys anteriors". Igualment, respecte del mes de maig, les dades mostren una reducció del 16,3% i, segons el ministre, suposa "un descens que es va consolidant".

Cinca ha apuntat que el mes de juny ha estat el millor mes des que es va iniciar la crisi, exceptuant el desembre del 2014 per un factor estacional com són les contractacions nadalenques.

Una altra dada que ha transmès el Govern fa referència al perfil dels aturats apuntats al Servei d'Ocupació. Un 95,1% són desocupats de curta durada, mentre que el 4,9% són de llarga durada.

Pel que fa a les persones que busquen una millora de feina, al final del mes de juny n'hi havia 169 apuntades al Servei d'Ocupació, el que suposa una baixada del 12,9% respecte al juny del 2014. El nombre de llocs de treball oferts arribaven als 521, un 33,6% més que al mateix mes de l'any passat.

El ministre ha destacat la relació d'aquestes xifres amb les d'assalariats que a l'abril pujaven un 2,5% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Amb tot, Cinca ha afirmat que "en cap cas el Govern baixarà la guàrdia" i ha desitjat que les dades es confirmin els mesos de juliol i agost.

Igualment, sobre la reducció del salari mitjà, el ministre portaveu ho ha atribuït a una situació concreta del sector financer que, d'una banda és dels millor remunerats, i de l'altra varia el salari en funció de quan les entitats retribueixen els variables. Per sobre de tot, però, l'objectiu és "tenir el mínim de persones aturades possibles, la creació de llocs de treball, que es consolidin en el temps i esdevinguin contractes duradors", ha manifestat.