Publicitat
Publicitat

Raiffeisen presenta la demanda per la venda de Vall Banc

Nomen argumenta que es vol preservar els drets dels clients i els cooperativistes

La cooperativa Raiffeisen.ad ha presentat aquest dimecres una demanda per impugnar la venda de Vall Banc a J.C. Flowers. Així ho ha explicat el presidet del consell rector de la cooperativa, Eusebi Nomen, posant en relleu que el principal argument per tirar endavant aquesta demanda és que s'incompleix la llei de reestructuració i resolució d'entitats bancàries.

Així, al davant de la Batllia, Nomen ha reiterat que Vall Banc és una entitat pont i que de fet no ho ha deixat de ser, per la qual cosa l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) "ha fet una privatització a J.C. Flowers", que ara com ara, a més, es trobaria amb dificultats pel Brexit. És per això que Nomen ha destacat que els 20.000 clients de Vall Banc es trobarien "en risc" i per aquest motiu s'han decidit a emprendre aquesta acció legal, a la qual, ha recordat, s'hi poden sumar els clients.

"Ens hem vist obligats a presentar aquesta demanda per defensar els drets dels clients i dels cooperativistes", ha destacat Nomen, preocupat per "les dues circumstàncies juntes", és a dir, el fet que l'AREB hagi venut Vall Banc a J.C. Flowers però que aquesta continuï sent "una entitat pont" i que el fons d'inversió sigui "una de les víctimes del Brexit" tal com reflecteix la premsa internacional (ha citat la revista 'Fortune') que s'ha fet ressò de la "situació econòmica complicada" per aquest motiu.