Publicitat
Publicitat

SDP lamenta la “negligència i lleugeresa” del Govern davant l'advertiment nord-americà de l'agost

El comunicat d'SDP mostra la seva indignació pel fet que "no s'hagi transmès tota aquesta informació" i que "s'hagi amagat" fins que el Govern "no ha pogut negar més la seva existència"

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera greu la "negligència i lleugeresa" amb la qual creuen que ha actuat el Govern després de rebre la nota verbal del consolat general dels Estats Units de l'agost del 2014 en què les autoritats americanes expressaven "el seu enuig i màxima preocupació" amb la situació del règim legal andorrà de lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme.

SDP recorda que la nota americana demana al Govern que adopti mesures concretes per enfortir els mecanismes supervisors "que ells consideren febles i vulnerables". SDP denuncia que aquestes mesures, entre les que s'inclou la creació d'una plataforma de control de moviments financers en efectiu, "no estan a dia d'avui implantades ni apareixen en l'ordre del dia del Govern".

Des de SDP exigeixen que el Govern doni explicacions sobre el fet que l'única resposta sigui "un non-paper equivalent en el qual es fa un catàleg d'actuacions que poc tenen a veure amb la demanda de les autoritats americanes". En aquest sentit, consideren que una nota d'aquestes característiques que podia derivar en modificacions legislatives s'hagués hagut de transmetre als consellers generals "i més abans d'unes eleccions generals".

El comunicat d'SDP mostra la seva indignació pel fet que "no s'hagi transmès tota aquesta informació" i que "s'hagi amagat" fins que el Govern "no ha pogut negar més la seva existència". En aquest sentit, lamenten que l'Executiu no tingui el sentit d'estat que reclama a la resta de forces polítiques i assenyalen que han perdut la confiança "davant d'una evident actuació destinada a enganyar i desinformar la ciutadania". Finalment, insisteixen en demanar una comissió d'enquesta al Consell General per "aclarir aquestes responsabilitats".