Publicitat
Publicitat

S'amplia l'oferta de formacions en matèria de finances, tecnologia i turisme

Els nous projectes es van donar a conèixer aquest dijous en el marc del clúster d’Educació de la iniciativa Actua 

Projectes formatius com ara un postgrau en cirurgia refractiva i intraocular de Vallmedic Visió, el foment de la formació tecnològica de l'empresa Codelearn, l'escola internacional d'Hostaleria Vatel, i la formació financera del Financial Life Planning Institute, s'han posat en marxa al Principat. Les noves formacions s'han donat a conèixer en el marc del clúster d'Educació de la Iniciativa Actua, que aquest dijous va celebrar la seva 12a sessió.

El representant del clúster, Ferran Costa, va destacar un dels projectes que ja s'ha materialitzat, com és el postgrau en cirurgia refractiva i intraocular en què hi ha col·laborat la Universitat d'Andorra, i que "és un exemple del potencial d'aquest sector al país".

Una de les iniciatives que s'han donat a conèixer és la de l'empresa Codelearn, que proposa un projecte ideat per introduir els infants en l'aprenentatge de la tecnologia. Aquest projecte ja té centres a Barcelona i Manresa, i els seus responsables, Bernat Foj i Ramon Salvadó, van explicar que el seu mètode, basat en el 'computational thinking', utilitza tècniques desenvolupades per institucions internacionals com el llenguatge 'Scratch'.

Un altre projecte ja establert a Andorra és el de l'empresa Financial Life Planning Institute, que desenvolupa iniciatives formatives en matèria financera. L'assessor i soci de l'empresa, Jordi Pumarola, van explicar que l'objectiu és acostar l'oferta i assessorament financer a les necessitats dels clients, i van destacar la importància de formar infants i adults sobre el sistema financer per fer prendre consciència de la importància de la planificació financera.

El sector turístic també compta amb una iniciativa a nivell educatiu impulsada per l'escola internacional d'Hostaleria Vatel, amb un model de negoci consolidat a vint països arreu del món. L'objectiu és fomentar l'educació dirigida a l'àmbit turístic mitjançant una escola especialitzada de renom a Andorra. En aquest sentit, els seus responsables van definir el Principat com "un país ideal per oferir formació dins d'aquest sector".

En aquesta 12a sessió van participar al voltant d'una trentena de membres del clúster que van tenir ocasió de compartir experiències i conèixer els projectes en curs.