Publicitat
Publicitat

Testimonis BPA xifra en 271 els comentaris al FinCEN

La plataforma d'afectats assegura que es poden continuar aportant testimonis a l'agència nord-americana fins a la matinada d'aquest dimecres

La plataforma d'afectats pel cas BPA, Testimonis BPA, ha fet arribar als mitjans de comunicació, aquest diumenge, un comunicat en què asseguren que entre aquest dimarts i aquest divendres, 271 persones i entitats han enviat al FinCEN el seu testimoni sobre el cas BPA. En la nota de premsa encoratgen als afectats que feien un ús legítim dels serveis bancaris de BPA a explicar el seu cas al FinCEN, a través d'una plataforma que, asseguren, estarà disponible fins a la matinada del 13 de maig (hora d'Andorra). A més, el text també reitera la crítica de la plataforma a la "destructiva reacció dels portaveus del grup parlamentari de la majoria del nostre Consell General que han pretès que les notes oficials del FinCEN fessin una crida a la delació entre ciutadans", afegint que no hi ha lloc a dubte sobre el fet que el FinCEN "demana el testimoni de tota persona física, entitat, organisme oficial o ONG que realitzi transaccions legítimes amb BPA". El comunicat el signen els expolítics Ferran Goya i Eusebi Nomen, i Juan Carlos Gaeta.

Testimonis BPA considera que "és un elevat nivell de trameses", els 271 testimonis que, asseguren, han fet arribar afectats pel cas BPA al FinCEN entre aquest dimarts i aquest divendres. El grup de ciutadans perjudicats per l'afer que pateix BPA, remet, a més, a la transcripció d'un discurs de la directora del FinCEN, Jennifer Shasky Calvery, pronunciat el 6 de maig al 'West Coast Anti-money laundering Forum' a San Francisco en el qual fa referència al cas andorrà i recorda que el FinCEN va trobar proves que executius d'alt nivell de BPA donaven serveis a persones i organitzacions involucrades en el crim organitzat, corrupció, contraban i frau, i que, per tant, si la seva proposta de regulació s'adopta finalment, institucions financeres dels Estats Units tindran prohibides les operacions amb BPA, així com altres bancs estrangers que tinguessin transaccions amb BPA.

La nota, a més, afirma que el fet que Calvery fes referència en el seu discurs del 6 de maig a la recepció de 126 comentaris a una proposta de nova regulació en la qual treballa el FinCEN sobre les diligències degudes que haurien d'adoptar les institucions financeres amb els seus clients "il·lustrava l'alt nivell d'interès en la qüestió". Pel que fa als comentaris sobre el cas viscut a Andorra, Testimonis BPA assegura que el FinCEN ha confirmat que es poden enviar testimonis fins a les 24 hores del dimarts 12 de maig (hora de la costa est dels Estats Units), per tant fins a la matinada del dimecres 13 de maig a Andorra.

Amb tot, Testimonis BPA, reitera que el FinCEN fa "una crida a [rebre] testimonis sobre les transaccions legítimes per mitjà de BPA" i anima als afectats a què segueixin enviant aquests testimonis.

Etiquetes