Torreño defineix la temporada de Grandvalira com "agredolça"

El domini ha millorat les xifres globals de l'any passat tot i la caiguda d'un 1,5% del nombre de dies d'esquí venuts

"Ha estat una temporada agredolça". Així ha definit el director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, la temporada 2018-2019 del domini. Una temporada "molt irregular" pel que fa a xifres d'afluència, amb un inici complicat amb poca neu fins al Nadal, però amb una segona part molt més positiva que ha permès acabar amb uns "resultats satisfactoris". És a dir, febrer, març i abril han compensat les xifres obtingudes fins al Nadal. Per tot plegat, s'han millorat les xifres globals de l'any passat (Grandvalira creix per setè hivern consecutiu), gràcies a l'increment de la facturació que han deixat esquiadors, i que han permès compensar la caiguda d'un 1,5% en el nombre de dies d'esquí venuts respecte a l'any passat.

El descens en el nombre de forfets es deu en part a la baixada del mercat rus i del nord d'Europa en general, ha informat Torreño, mentre que el client espanyol s'ha comportat en una línia similar a la de l'any passat. El director general de Grandvalira-Nevasa també ha explicat que pel que fa a la restauració i la resta de serveis proposats més enllà de l'esquí, "han funcionat força bé". De la mateixa manera, ha destacat la bona imatge que va deixar per a l'estació i el país en general les finals de la Copa del Món, que van ser "un èxit".

Pel que fa la inestabilitat que es va generar a la tardor entorn del domini, amb el possible trencament de la marca Grandvalira, Torreño ha negat que pugui haver influenciat en els resultats, tenint en compte que havia quedat clar que encara quedava una temporada abans del trencament. "Es respirava tranquil·litat" entre els clients, ha afegit.

D'altra banda, una de les novetats d'aquest hivern ha estat el Màgic Gliss, tobogan de 550 metres de baixada i 180 de pujada instal·lat al sector de Canillo. L'afluència des que es va inaugurar, a principis d'any, ha estat per sobre del previst, motiu pel qual "les expectatives de cara a l'estiu", quan es preveu la màxima assistència, "són molt bones", ha celebrat Torreño.

Créixer un 2% la propera temporada

Tot i que la temporada 2018-19 just acaba de cloure, des de Grandvalira ja es treballa en la propera, en la qual els objectius seran de nou créixer un 2%, igual que s'havia marcat a l'inici d'aquest any. Per tant, superar els 1,8 milions de dies d'esquí venuts.

Un altre objectiu serà donar a conèixer de manera més insistent les sinergies amb l'estació d'Ordino Arcalís, que s'ampliaran i que permetran donar valor a un forfet que oferirà la possibilitat d'esquiar a les dues estacions.