Publicitat
Publicitat

El Tribunal de Comptes demana modificacions legislatives perquè els organismes compleixin la normativa

Francesc Pons, Montserrat Montes i Carles Sansa, han jurat el seu càrrec com a membres del Tribunal de Comptes

Els nous membres del Tribunal de Comptes han jurat aquest dimecres al matí el seu càrrec recordant la necessitat d'introduir canvis legislatius perquè les entitats públiques puguin complir amb les recomanacions de l'organisme. El nou president, Francesc Pons, ha explicat que els informes que presenta el Tribunal de Comptes insten les entitats a fer alguns canvis en la seva gestió, i "moltes vegades es troben amb la problemàtica de seguir la llei perquè hi ha modificacions molt tècniques". Montserrat Montes i Carles Sansa, són els altres dos nous membres del Tribunal de Comptes.

A petició del grup parlamentari demòcrata, Francesc Pons, que ja era membre del Tribunal de Comptes, ha estat designat president en substitució de Carles Santacreu. Montserrat Montes, proposada pel grup parlamentari liberal, i Carles Sansa, pel grup parlamentari mixt, són els altres dos membres que formen part de l'organisme i que aquest dimecres han jurat el seu càrrec.

El síndic general, Vicenç Mateu, ha encoratjat tots tres a desenvolupar la seva tasca amb "implicació, treball, i sobretot, voluntat de servei". Mateu ha recordat que el Tribunal de Comptes és l'encarregat de fiscalitzar la despesa pública i vetllar perquè la gestió s'adeqüi a la normativa vigent. En aquest sentit, ha recordat que a la crisi econòmica s'hi suma la crisi de confiança que han despertat els ciutadans en els darrers anys, i és per això que "aquí el Tribunal de Comptes juga un paper molt important".

El nou president, Francesc Pons, s'ha mostrat agraït per la seva designació i compromès a seguir desenvolupant la seva tasca "amb la màxima eficàcia".