L’UHA i l’Esquí Club d’Andorra s’adhereixen al pacte d’amistat amb San Carlos de Bariloche

Les dues entitats rebran i enviaran professionals del sector per tal de compartir experiències

Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella, i Gustavo Gennuso, intendent de la municipalitat de San Carlos de Bariloche (l’Argentina), han signat aquest dilluns l’ampliació del protocol d’amistat entre les dues localitats. Enguany, a banda, el conveni es veurà ampliat amb l’adhesió al contracte de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) i l’Esquí Club d’Andorra. En aquest sentit, a l’acte s’hi han afegit Carlos Ramos, president de l’UHA, i Meritxell Sangrà, presidenta de l’Esquí Club d’Andorra.

Ramos ha explicat que des de l’UHA contractaran professionals temporers de San Carlos de Bariloche per tal que en les temporades de més demanda, puguin venir al Principat amb la certesa que tindran un lloc de treball. Ramos ha recordat que en la present temporada, el nombre de persones que han vingut a Andorra sense tenir assegurat un lloc de treball ha patit un fort increment. El contracte signat entre les dues parts, també implica que professionals d’Andorra del sector hoteler viatgin en les mateixes condicions a San Carlos de Bariloche.

Pel que fa a l’ Esquí Club d’Andorra, Sangrà ha explicat que tot i que el projecte “s’està acabant de desenvolupar”, ha assegurat que s’enviaran corredors a la localitat a l’Argentina i, tanmateix, a la inversa. “Serà una bona manera perquè les dues parts puguin comparar com són els esports de neu a un lloc i a un altre”, ha puntualitzat la presidenta del club.

L’intercanvi i cooperació entre Andorra la Vella i San Carlos de Bariloche va formalitzar-se ara fa tres anys, quan en el marc de la Fira Mundial del Turisme, els dos municipis van rubricar un pacte d’amistat. San Carlos de Bariloche està molt vinculada a Andorra, ja que anualment, més de 300 dels seus residents venen al Principat per gaudir de la neu.