Publicitat
Publicitat

La Unió Hotelera constata amb satisfacció un repunt dels preus a l'alça

El sector té perspectives bones per a l'agost: espera superar el 74% d'ocupació assolit l'any passat

La Unió Hotelera espera tancar l'estiu amb xifres tant d'ocupació com de preus millors a les de l'any passat. Així ho ha assegurat el nou portaveu de l'entitat, Manel Ara, que ha avançat que, a l'espera de les dades definitives del juliol, esperen superar el 60% d'ocupació mitjana assolit l'any passat, i que la perspectiva també és molt bona de cara al mes d'agost. Així, la previsió és igualar o fins i tot superar l'ocupació de l'agost passat, que es va situar en el 74%. A més, Manel Ara també puntualitza que a l'estiu l'ocupació és molt poc homogènia, ja que a les parròquies centrals les xifres són molt més elevades, uns 10 punts per sobre de la mitjana.

Però per als hotelers, a banda de les dades d'ocupació, també és important l'evolució dels preus. Ara apunta que si bé estan contents amb l'ocupació assolida, encara estan més satisfets del repunt a l'alça que estan tenint els preus, tot i que no ha avançat quin percentatge d'increment s'ha assolit a falta de disposar de xifres concretes. Un dels esdeveniments que va permetre als establiments augmentar les tarifes va ser el Tour de França, a causa de la demanda d'allotjament que es va produir durant aquells dies.

El portaveu de la Unió Hotelera també valora molt positivament el retorn que els aporta l'espectacle del Cirque du Soleil, tot recordant que abans de la iniciativa, l'ocupació al juliol es trobava al voltant d'un 40% mentre que actualment ronda el 60%. Amb tot, i tenint en compte que el contracte amb la companyia canadenca només està assegurat un any més, Manel Ara considera que "és el moment de donar un pas més enllà" per aconseguir tenir una oferta cultural més àmplia. En aquest sentit, creu que cal crear una marca cultural pròpia, que no estigui únicament associada al Cirque du Soleil, i posa d'exemples esdeveniments exitosos com el Festival d'Edimburg o d'Avinyó.