Publicitat
Publicitat

Vázquez de Lapuerta queda com a administrador únic de BPA

Betbesé abandona BPA per centrar-se només en el Consell d'Administració de Vall Banc

L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha informat, mitjançant un comunicat, de la decisió del seu Consell d’Administració de nomenar Fernando Vázquez de Lapuerta —qui fins ara era administrador solidari de BPA, juntament amb David Betbesé— administrador únic de l’entitat. Betbesé, per la seva banda abandonarà el seu càrrec i només formarà part del Consell d’Administració de Vall Banc, el banc pont als quals es transferiran els actius i passius lícits de BPA. César Goyache, Lluís Marimón, Christian Merle i el mateix Fernando Vázquez de Lapuerta completen aquest Consell del nou banc.

Vall Banc es va crear el 17 de juliol seguint el Pla de Resolució de BPA aprovat l’11 de juny. L’objectiu del banc pont és la “segregació del conjunt d’actius i passius de BPA considerats legítims després de l’estricte procés de revisió de cada client dut a terme per experts independents en matèria de prevenció de blanqueig de diners i finançament del terrorisme”, segons ha recordat l’AREB.

Així doncs, segons el que estableix l’article 17 de la Llei de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries, els actius i passius lícits de BPA es transferiran al nou banc pont. Amb aquests canvis, l’AREB ha decidit reestructurar la direcció de BPA i del nou Vall Banc i mantenir a Fernando Vázquez de Lapuerta com a administrador únic de BPA, mentre que David Betbesé continuarà únicament com a membre del Consell d’Administració de Vall Banc.

Qui fora durant anys director de la secció de Banca Privada Internacional del Grup Financer Crèdit Andorrà, membre del seu comitè executiu, i posteriorment assessor financer, Betbesé, va ser nomenat administrador de BPA l’abril d’aquest any i des del 17 de juny ja forma part del Consell d’Administració de Vall Banc.