Publicitat
Publicitat

Veneçuela demana informació a Andorra sobre els ciutadans implicats en el cas BPA

"Estem esperant aquestes respostes que jo estimo que serà positiva i ens respondran", ha manifestat la Fiscal general de l'Estat, Luisa Ortega, segons l'emissora veneçolana Unión Radio

La Fiscal general de Veneçuela, Luisa Ortega, ha informat que han demanat la congelació dels comptes, la prohibició d'alienar i gravar béns i algunes privacions de llibertat per als ciutadans d'aquest país involucrats en el cas BPA. A més, ha indicat que aquest dimecres el Ministeri Públic ha sol·licitat a les autoritats d'Andorra, Suïssa i Espanya informació sobre els veneçolans presumptament implicats en aquest assumpte de blanqueig de capitals. "Estem esperant aquestes respostes que jo estimo que serà positiva i ens respondran", ha manifestat Ortega segons l'emissora veneçolana Unión Radio. La fiscal ha assegurat que "quan siguin capturades aquestes persones, seguiran informant".

De la seva banda, el diputat del partit Asamblea Nacional (AN), Julio Montoya, ha indicat que quan torni a Veneçuela presentarà davant del parlament nacional les proves exigides pel Partido Socialista Unido de Venezuela per començar les investigacions pel presumpte cas de blanqueig de capitals de ciutadans del seu país a Andorra i Madrid.

El Parlament local va aprovar obrir una investigació per revisar les denúncies de Montoya en relació als comptes milionaris de veneçolans i ex funcionaris a BPA, producte suposadament de la corrupció, però "només si es presenten les proves pertinents", com recull El Universal.

Així, en una entrevista a Unión Radio, el diputat de l'AN ha explicat que durant el seu viatge per buscar proves ha pogut recollir que "set veneçolans van arribar a gestionar 4.200 milions de dòlars en aquests bancs" [BPA i Banco Madrid].

Montoya va indicar que aquest dimecres acudirà a la Comissió de control de l'AN a discutir "les troballes" que vinculen a diversos exministres. "El sector elèctric és un dels més tocats en el cas de la Banca Privada d'Andorra perquè diversos viceministres i exfuncionaris amb comptes multimilionaris en aquest banc van treballar en aquesta àrea", va afirmar segons Radio Noticias.