Economia 16/04/2020

L'Acoda demana que no es comprometi la inversió pública

L'associació reclama al Govern mesures per incentivar el sector privat i es mostra preocupada pel futur de la construcció

Ara Andorra
1 min
Obres a l'avinguda Meritxell. / M.F.

Andorra la VellaL'Associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (Acoda) ha demanat al Govern que no comprometi la inversió pública després de la crisi com una mesura per mantenir el sector. A través d'un comunicat, l'Acoda es mostra preocupada pel seu futur ja que la crisi sanitària està comportant l'ajustament i la reestructuració del pressupost del Govern i, en conseqüència, el resultat d'inversió en obra pública. A més, expliquen que cada any, entre 15 o 25 milions aprovats en el pressupost no acaben sent executats, i consideren que ja són una contribució suficient del sector.

D'altra banda, també consideren que l'intervencionisme de l'Estat en els lloguers dels locals i dels habitatges és una mesura contraproduent perquè genera poca seguretat jurídica cap als inversors. Per contrarestar-ho, des de l'Acoda creuen que s'hauran de prendre mesures per tal d'incentivar el sector privat. Per tant, demanen, per exemple, una acceleració de l'atorgament de les llicències o treballar amb els comuns per reduir el percentatge de cessió obligatòria econòmica en el sòl urbà consolidat, entre d'altres.

A més, creuen essencial el replantejament de la Llei de contractació pública en l'apartat de concessions, per poder licitar i dur a terme inversions necessàries amb participació publicoprivada. Finalment, en el comunicat expliquen que cal fer un pas a nivell de política territorial amb unes mesures polítiques però que tindran poc impacte econòmic en els comptes de l'Estat.

stats