Economia 14/01/2020

Acord per reforçar la vigilància al Pas de la Casa

Frontera Blanca i GSI tanquen un protocol d’actuació en base al qual els turistes aniran identificats amb polseres

Ara Andorra
1 min
GSI i Frontera Blanca han acordat reforçar la seguretat al Pas de la Casa. / GSI

Andorra la VellaL’agència Frontera Blanca, especialitzada en gestió i acollida de grans grups turístics a peu de pistes, ha arribat a un acord amb la companyia de vigilància privada GSI, del grup Pyrénées, per reforçar la seguretat al Pas de la Casa. En aquest sentit, des d’aquest mes de gener s’han posat en marxa una bateria de mesures entre les quals en destaquen rondes de control continuades, especialment als vespres i a les nits, amb l’objectiu de supervisar l’ordre i evitar incidents que eventualment generen alguns grups de visitants, tals com soroll, vandalisme o aldarulls.

Frontera Blanca i GSI han dissenyat un pla d’actuació encaminat a garantir la seguretat dels mateixos turistes, però també de veïns i comerciants, que en els darrers anys han denunciat en reiterades ocasions les molèsties i incidents que sovint es registren en períodes d’alta afluència turística. Per aquest motiu, es durà a terme un control preventiu especialment sobre els grups turístics més nombrosos, amb l’objectiu d’evitar els incidents que alguns visitants protagonitzen a causa del consum d’alcohol i que en diverses ocasions han acabat amb vandalisme, baralles o casos d’hipotèrmia, entre altres.

Les dues empreses han acordat un protocol d’actuació en base al qual els turistes aniran identificats amb polseres per tal de saber en tot moment en quin hotel s’allotgen i a quin grup pertanyen. Els agents de seguretat informaran i orientaran a aquells turistes que actuïn de manera incívica i en cas que persisteixin en la seva actitud intervindran i avisaran la policia.

stats