Economia 11/11/2020

Andbank Espanya llança el fons Atalaya, que invertirà en hotels

Ana Economia
2 min
Andbank Espanya llança el fons Atalaya, que invertirà en hotels / ANA

Andbank Espanya, entitat especialitzada en banca privada, ha iniciat la comercialització del fons de capital de risc Atalaya, estructurat i gestionat per Navis Capital Desarrollo, que té previst invertir en hotels vacacionals situats en les principals zones de platja de la costa espanyola, i la viabilitat de la qual s'ha vist afectada de manera conjuntural per la crisi del coronavirus.

Amb una grandària objectiva d'entre 150 i 200 milions d'euros, Atalaya preveu la compra d'entre sis i deu hotels de quatre estrelles, de mida mitjana –aproximadament 150/200 habitacions de mitjana–, i situats fonamentalment a les Balears, Canàries i Costa del Sol, destins habituals del turisme de sol i platja espanyol i europeu. Amb l'objectiu de proporcionar més protecció a la inversió, s'adquirirà tant el negoci hoteler com els immobles.

THB Hotels, grup empresarial de propietat 100% familiar, especialitzat en la gestió d'hotels de costa des de fa 30 anys, serà l'operador preferent dels actius adquirits.

Tal com informen des d'Andbank, la previsió de durada del fons és de sis anys i la TIR objectiva és pròxima al 15%. Segons el director de producte d’Andbank Espanya, Eduardo Martín, "la crisi originada pel coronavirus ha impactat de manera molt significativa en el sector hoteler espanyol. Les nostres anàlisis mostren que és una situació conjuntural i que quan s'iniciï la recuperació de la indústria, començarà pels hotels de vacances de costa”.

Al seu torn, Stephan Koen, soci de la gestora Navis Capital Desarrollo, considera que "la inversió en Atalaya és una oportunitat per l'inversor per a l'obtenció d'un retorn atractiu sobre una inversió en el sector hoteler i amb un subjacent immobiliari que ofereix una protecció addicional a l'inversor.”

El fons de capital de risc Atalaya, registrat a la CNMV, està dirigit a grans patrimonis i clients de banca privada i requereix un tiquet mínim d'inversió de 250.000 euros.

Andbank Espanya és pionera en plantejar als seus clients oportunitats d'inversió en projectes d'economia real, que permeten diversificar les carteres i obtenir rendibilitats de manera descorrelacionada amb els mercats.

L'entitat va tancar el 2019 amb més de 600 milions d'euros de clients invertits en aquesta mena de productes, entre els quals es troben fons que inverteixen en negocis patrimonials –infraestructures, immobiliari o energies renovables– o en altres oportunitats del mercat –fons de Venture capital, private equity o operacions del mercat en les quals l'entitat veu valor (ampliacions de capital, sortides al MAB, etc).

stats