Economia 14/12/2020

Andbank renova els caixers automàtics

Ana Economia
2 min
Andbank renova els caixers automàtics

Andbank ha iniciat el projecte de renovació dels seus caixers automàtics, un canvi que suposarà millores en les operatives actuals, amb més seguretat i facilitat en el procés. El canvi s’anirà implementant de manera progressiva fins al primer trimestre del 2021 i anirà adaptant noves funcionalitats, com ara l’ingrés d’efectiu o l’operativa amb 'contactless', segons informen des de l'entitat.

Un dels objectius d’aquesta renovació de la xarxa de caixers automàtics és la millora en la seguretat de les operacions i l’adequació a la normativa internacional. Els nous caixers, a més, són dispositius molt més eficients que els anteriors minimitzant així el cost energètic i reduint l’impacte mediambiental. "Amb aquest desenvolupament tecnològic Andbank vol aportar als seus clients la màxima flexibilitat i un servei àgil i diferencial", indiquen.

Les principals novetats d’aquests caixers són que les pantalles són més grans i tàctils, amb la qual cosa es permet una visió més clara i entenedora; que es podran fer consultes a través de la pantalla i només s’imprimiran si és necessari; i que els ingressos (una opció disponible a principis del 2021) es podran fer en bitllets de 10, 20, 50 i 100 euros, i permetrà el control de bitllets falsos o sospitosos segons la normativa europea. A més, en la darrera fase del projecte s’incorporarà l’operativa 'contactless' amb la qual no caldrà cedir la targeta i farà possible actuar de manera més ràpida.

Andbank ja disposa de quatre caixers renovats, el del Centre de Negoci, el de l’oficina de Fiter i Rossell, el de Plaça Rebés i el de l’oficina de Prada Ramon.

Aquesta actualització s’emmarca en el projecte d’unificació de tots els caixers del país que, liderat per Andorran Banking i amb la participació de totes les entitats bancàries, es va adoptar l’any passat i que respon a uns criteris d’eficiència i estalvi. El mes de juliol van començar a funcionar els primers caixers de la xarxa compartida amb tres dispositius instal·lats a l’avinguda Consell General número 10 del Pas de la Casa; a l’avinguda Verge de Canòlich, 17-19 de Sant Julià de Lòria i al número 109 de l’avinguda Carlemany a Escaldes-Engordany.

stats