Augmenta un 6,8% el preu de les importacions a causa de l'increment en béns i maquinària
Per contra, destaquen les caigudes dels preus de la partida de matèries en brut no comestibles (excepte comestible), que decreixen un 7,4%
Andorra la Vella Els preus de les importacions durant el mes de juny han experimentat una variació positiva del 6,8% en relació amb l'any anterior. Segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, si es comparen aquestes dades amb el mes de maig, els preus de les importacions han ascendit un 6,2%.
En el mateix període, els preus de les exportacions han incrementat un 7,4% en relació amb l'any anterior. En aquest sentit, la comparació amb el mes de maig mostra que els preus de les exportacions tenen una variació negativa de 20,4%.
En termes interanuals i segons els grups d'utilització, els preus dels béns de consum s'ha incrementat un 12,2%, els béns de intermedis han crescut un 12,6% i els béns de capital han experimentat una variació positiva del 0,3%.
Així mateix, si s'agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, destaca que la majoria dels grups tenen variacions interanuals positives. En especial els preus del grup de maquinària i equips de transport, que tenen un increment del 26,8%, mentre que la partida d'articles manufacturats diversos presenta una variació positiva de 12,2% respecte al mateix mes de l'any anterior.
Per contra, destaquen les caigudes dels preus de la partida de matèries en brut no comestibles (excepte comestible), que decreixen un 7,4% i la partida d'articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria, amb un descens del 5,8%.
Finalment, en el conjunt de zones geogràfiques destaca l'evolució dels preus de l'índex en matèria d'importacions provinents de la resta de la UE i Gran Bretanya, amb un creixement interanual del 56,4%, mentre que els preus provinents de França tenen un increment del 24,6%. Per la part negativa destaca la variació dels preus de les importacions de la resta del món, amb una variació interanual negativa del 16,6%.