Publicitat
Publicitat

El balanç de BPA és de 1.588 MEUR a 31 de maig

El cap de Govern reconeix que ha estat poc diligent en relació a la demanda del contracte de PwC

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha informat aquest dijous que a 31 de maig del 2015, un cop constatat que la crisi BPA va situar l'entitat amb una valoració econòmica negativa de 103 milions d'euros, el balanç d'actius i passius del banc era de 1.588 MEUR. Cinca ha detallat que en el cas dels actius, aquesta xifra es distribueix en 776,6 milions de crèdits de clients, 646,5 en inversió majorista i 164,9 milions en altres actius, mentre que en l'apartat de passius, hi ha 1.268,7 milions d'euros en dipòsits, 349,8 en finançament majorista i 72,5 milions en la resta de passius. La informació s'ha donat a demanda del conseller del grup liberal Carles Naudi, que durant la seva intervenció ha insistit en saber si tots els clients i proveïdors recuperaran els diners, tenint en compte que els fons propis estan en negatiu. Cinca ha dit que el balanç està permetent fer front al pagament de proveïdors, ha recordat que els dipòsits de clients continuen bloquejats, i que encara és aviat per saber quin serà l'ordre de prelació i que cal veure si es pot treure un resultat positiu de la subhasta del banc.

Martí reconeix que ha estat poc diligent amb la demanda d'informació sobre el contracte de PwC

D'altra banda, la sessió de control al Govern d'aquest dijous al Consell General ha començat amb un intercanvi de retrets entre el conseller socialdemòcrata del grup mixt, Pere López, i el cap de Govern, Toni Martí, sobre el retard en la demanda d'informació feta per López en relació al contracte de PricewaterhouseCoopers. Martí ha reconegut que el Govern "ha estat poc diligent" en aquesta qüestió, perquè malgrat que la demanda és del mes de juny no s'ha traslladat a l'INAF fins fa pocs dies, però ha assegurat que l'INAF facilitarà finalment la informació sol·licitada perquè no està subjecta a cap precepte de confidencialitat. Així mateix, Martí ha demanat que a partir d'ara, les demandes d'informació d'aquest caire es facin directament als organismes que tinguin potestat per respondre.

Davant d'aquesta resposta, Pere López ha acusat el cap de Govern de faltar a la veritat i de "fer tots els possibles perquè no tinguem la informació". També ha considerat que davant dels fets, "ens està menystenint i faltant al respecte".