Economia 06/02/2020

Cauen les matriculacions un 6,1% el gener

Les dades mostren que en els darrers dotze mesos el balanç també és negatiu amb un 1,4% menys

Agència Ana
1 min
Vehicles en un concessionari. / ANA

Andorra la VellaLes matriculacions de vehicles durant el mes de gener han estat 276, la qual cosa suposa una variació percentual negativa del 6,1% respecte al mes de gener de l'any anterior. Aquest mes han tingut variacions positives els camions i les camionetes amb un 23,1% i les motocicletes i ciclomotors amb un 15,2%. Per contra, els turismes han tingut una davallada del 9,8% i la categoria altres amb un 38,1%. Durant els darrers dotze mesos, les matriculacions també han disminuït un 1,4% respecte al mateix període de l'any anterior, en el qual es van matricular 4.565 respecte dels 4.501 matriculats en aquest darrer any.

En aquests darrers dotze mesos, han tingut variacions positives els camions i camionetes amb un 6,7% i les motocicletes i ciclomotors amb un 6,1%. D'altra banda, els grups que han tingut variacions negatives són la categoria altres amb un 4,2% i els turismes amb un 4,1%. Pel que fa a les dades mensuals ajustades, les matriculacions de vehicles aquest mes de gener presenten una variació mensual negativa del 0,7%.

Quant a les matriculacions segons el tipus d'energia, aquest mes de gener ha tingut una variació positiva els vehicles de gasoil amb una pujada de l'1,1% i per contra, els de gasolina presenten una variació negativa del 15,3%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, se n'han matriculat un total de 5, de vehicles híbrids 19 i de vehicles sense carburant 5.

stats