Publicitat
Publicitat

El compromís amb l'administració electrònica satisfà a la Cambra

El Govern es reuneix amb representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis per exposar-los la nova organització ara que no hi ha ministeri d'Economia i per fer-los una pinzellada dels projectes previstos

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, s'ha mostrat molt satisfet que la implantació de l'administració electrònica així com la simplificació dels tràmits administratius siguin "una prioritat del Govern". Ho ha dit aquest divendres després de reunir-se a la seu de la Cambra amb els ministres de Turisme i Comerç, Francesc Camp, d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i també amb els secretaris d'Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i d’Administració Pública, Antoni Rodríguez. La trobada ha servit perquè el Govern pogués explicar la nova organització ministerial, ara que no hi ha cartera d'Economia, i també per exposar els principals projectes en marxa.

Pantebre ha celebrat aquesta trobada amb el Govern, i ha destacat que la nova organització, que serà "més transversal", no suposarà cap problema a l'hora de cercar un interlocutor amb l'Executiu, ja que "ens han deixat molt clar quines seran les línies estratègiques de cadascú".

Tot i no tenir un ministeri d'Economia com a tal, Pantebre ha celebrat la voluntat del Govern de posar "el màxim interès perquè la política econòmica en global sigui una prioritat aquesta legislatura".

Des de la Cambra també es mostren satisfets pel fet que l'Executiu atengui una de les demandes que "fa anys que plantegem"; com és la implantació de l'administració electrònica així com la simplificació de la tramitació administrativa. De fet, en un àmbit concret de la implementació de l'administració electrònica, Pantebre ha desvetllat que la Cambra hi tindrà "un rol important a jugar", tot i que no ha volgut donar més detalls.

Des del Govern, el ministre Camp ha destacat que a banda d'exposar aquesta nova organització, l'objectiu de la trobada –proposada des del mateix Executiu- també era fer un esbós dels principals projectes que té previst engegar el Govern en aquests àmbits. Sense entrar en massa detall, ha volgut explicar "les línies bàsiques en matèria de turisme, per tal de seguir desestacionalitzant el país i anar a buscar nous mercats", o bé les "noves línies de negoci" que s'estan buscant per Andorra Telecom, per tal de fer front a una futura disminució dels ingressos per 'roaming'.

Més "comunicació econòmica"

En relació a la demanda de la Cambra perquè es doni més a conèixer l'atractiu d'Andorra entre empresaris estrangers, Camp ha admès que, un cop fet tot el desplegament legislatiu per permetre l'obertura econòmica, en aquesta legislatura "tocarà fer-ne molta comunicació econòmica" per tal de despertar l'interès d'inversors forans.

"Històricament, i especialment els darrers anys, Andorra ha treballat molt la comunicació turística", ha remarcat Camp, però ara, a més, caldrà "explicar molt què és Andorra per atreure inversors estrangers". Una tasca, la de la comunicació, que prendrà encara més importància arran de l'afer BPA, ha admès el ministre.