Publicitat
Publicitat

Les demandes dels treballadors de BPA no es podran abordar fins a la resolució de l'AREB

Jordi Cinca ha demanat "una mica més de paciència" fins que no es concreti "una hipotètica negociació amb una entitat compradora" o bé la liquidació administrativa del banc

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha remarcat que algunes de les reivindicacions expressades pels treballadors de BPA no es podran abordar fins que l'AREB no dictamini què s'ha de fer amb el banc. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Cinca ha assegurat que "hem de ser comprensius i absolutament permeables" a aquestes reivindicacions, tot i remarcar que el Govern ha fet tot el que podia fer fins al moment.

D'una banda, ha recordat que algunes de les peticions fetes pels treballadors, plantejades davant la possibilitat que hi hagi acomiadaments, comportarien diferents modificacions legislatives. Entre d'altres, caldria modificar la Llei de la CASS o el Codi de relacions laborals, i és per aquest motiu que algunes demandes ja s'han tramès als grups parlamentaris –tot i que la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, no s'ha mostrat gaire partidari de fer aquestes modificacions.

Pel que fa a les demandes que no comporten cap modificació legislativa, Cinca ha remarcat que aquestes no es podran abordar fins que l'AREB no resolgui el futur del banc. Així doncs, Cinca ha demanat "una mica més de paciència" fins que no es concreti "una hipotètica negociació amb una entitat compradora" o bé la liquidació administrativa del banc.

En tot cas, ha deixat clar que "sigui quina sigui la resolució, haurà de preveure quin paper i en quina situació queden els treballadors de l'entitat".

Cinca demana a Rios que li faci les preguntes a Pere López

Cinca també ha respost les paraules del primer secretari del PS, David Rios, que aquest dimarts preguntava què havia fet el Govern entre el dia 4 de març, quan el FinCEN li va comunicar que el dia 10 emetria una nota relativa a BPA, i el dia de la mateixa publicació.

El ministre li ha recomanat a Rios que aquesta pregunta "la faci al president del seu grup parlamentari, ja que el senyor Pere López coneix perfectament el que va fer el Govern aquells dies, perquè el mateix cap de l'Executiu li va explicar el dia 10, igual que a la resta de caps de llista".

En relació a la demana d'informació feta per la fiscalia de Veneçuela sobre els ciutadans d'aquesta nacionalitat implicats en el cas BPA, Cinca ha assegurat que no coneixia aquesta informació i que en tot cas seria el fiscal qui hauria de saber-ho. El ministre, doncs, no ha volgut avançar com es respondrà a aquesta demanda, però ha remarcat que "Andorra és favorable a fer tot allò que està emmarcat en els convenis internacionals que ha subscrit, i com que és un país col·laborador, col·laborarà en el marc d'aquests acords".