El desbloqueig de la renda variable de BPA a Suïssa s'endarrereix

El motiu, un recurs d'un client estranger presentat davant la justícia suïssa

Un client estranger amb els comptes bloquejats a BPA ha interposat un recurs davant la justícia suïssa contra l'aval de les autoritats reguladores d'aquest país que hauria de permetre desbloquejar les posicions de renda variable de BPA custodiades per Credit Suisse. Aquest fet, segons va explicar aquest dimecres el ministre Gilbert Saboya, pot provocar que l'alliberament d'aquests actius, que haurien de traspassar-se a la nova entitat, Vall Banc, es retardi durant algunes setmanes.

De fet, el procés s'havia de desbloquejar el mes d'abril passat, tenint en compte que el supervisor financer suís va decidir el 13 de març reconèixer a Suïssa la resolució de BPA, i que va autoritzar a l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) a reclamar les posicions de renda variable bloquejades al cap de trenta dies.

Amb tot, Saboya va mostrar-se convençut que l'AREB està seguint de molt a prop la situació per intentar que els terminis siguin el més curts possibles. El ministre també va expressar la seva satisfacció pel fet que un nou grup de clients hagi estat traspassat a Vall Banc, després d'haver provat l'origen lícit dels seus diners, per poder tornar així a la normalitat.

De la seva banda, el ministre de Finances, Jordi Cinca, també ha lamentat que el recurs és un entrebanc més que pot endarrerir el retorn d'aquesta renda variable, tot i que ha volgut deixar clar que "ni la decisió de la Finma implicava el retorn immediat de les posicions, ni el recurs en si tampoc ho evita". Cinca també ha indicat que el recurs encara no ha estat notificat ni a l'AREB ni a la pròpia BPA.