Publicitat
Publicitat

Els empleats externs de BPA denuncien l'acomiadament d'11 persones

Els treballadors assenyalen que el passat divendres quatre persones van haver de deixar les instal·lacions, i el dilluns se n'hi van sumar set més

Els empleats externs de BPA, és a dir, aquells que realitzen tasques que no són de negoci però necessàries per al funcionament del banc, com per exemple els serveis informàtics, han denunciat a través d'un comunicat, l'acomiadament d'11 persones. El comunicat assenyala que el passat divendres quatre persones van haver de deixar les instal·lacions, i el dilluns se n'hi van sumar set més. Tenint en compte que la plantilla de treballadors externs és de 63 persones, aquests acomiadaments suposen el 19% del total.

Amb aquest comunicat els treballadors externs volen posar en relleu que a l'entorn de BPA "ha començat la reducció de personal" i que aquestes reduccions afecten "els treballadors més vulnerables". Els treballadors expliquen que totes les persones acomiadades pertanyen a diferents empreses que presten serveis a BPA. En aquest sentit, afegeixen que "sembla força clar que l’equip humà d’informàtica que fa que BPA pugui cada dia obrir les portes és un grup de gent que queda invisible darrere la tecnologia, i per tant és fàcilment deshumanitzable i també, per què no dir-ho, fàcilment prescindible". Per això lamenten que "els empleats externs no sortim mai reflectits en el conjunt de persones afectades, tot i formar-ne part".