L'Estat espanyol actuarà contra l'excúpula de Pescanova pels comptes a Andorra

El jutge que instrueix el cas sobre el presumpte patrimoni ocult de la dona i els fills de l'expresident de l'empresa ha admès la personació de l'advocat de l'Estat en qualitat de damnificat

El jutge que instrueix el cas sobre el presumpte patrimoni ocult de la dona i els fills de l'expresident de Pescanova ha admès la personació de l'Estat en qualitat de damnificat per aquests fets, informa aquest dimecres el digital La Información.

El magistrat José de la Mata va tancar el mes de febrer la investigació que va iniciar el 2013 contra l'excúpula de la multinacional pesquera per maquillar els comptes per ocultar la situació real de la companyia, que va acabar en concurs de creditors. Però al mateix temps que donava per tancada aquestes indagacions, va decidir obrir una peça separada contra la dona de Fernández de Sousa, Rosario Andrade, i els seus fills Pau i Ignacio per figurar com a titulars de tres comptes a Andorra que van arribar a sumar prop de 2,8 milions d'euros.

D'acord amb el relat de l'instructor, Andrade va obrir un compte a 2009 a Andorra fent constar en el contracte que era un important accionista del Grup Pescanova. Aquest mateix dia va fer un ingrés inicial de 950.000 euros en efectiu encara que va arribar a acumular fins a 1,5 milions davant successives entrades realitzades fins a 2015, quan la fallida tècnica del hòlding era ja un fet, informa el mateix mitjà espanyol.