La filial espanyola d’Andbank es converteix en la 'fintech'

El neobanc expert en inversió MyInvestor ha aconseguit multiplicar per cinc la seva xifra de negoci en els últims dotze mesos convertint-se així en la ‘fintech’ més gran d’Espanya per volum. Amb més de 30.000 clients, la filial espanyola d’Andbank ha assolit els 500 milions d’euros de xifra de negoci. Aquesta xifra, que al juliol de 2019 se situava en 100 milions d'euros, inclou el saldo en comptes, la cartera creditícia i el patrimoni en fons d'inversió i els plans de pensions.

El neobanc, participat per Andbank Espanya, El Corte Inglés Assegurances, AXA Espanya i diversos 'family office', ha vist créixer la seva cartera de clients en un 150% envers els 12.000 de fa un any.

Val a dir que l'esclat de la Covid-19 no ha impactat en el creixement del neobanc que, en els últims mesos, ha experimentat taxes rècord d'obertura de comptes: més de 2.000 nous comptes al mes, després del llançament al febrer dels fons indexats de Vanguard, iShares i Amundi, sense un mínim d'inversió. Es tracta d'un producte exclusiu i poc accessible a les xarxes de distribució bancàries, que s'ha convertit en un dels productes estrella del banc en línia.

MyInvestor, que opera com a agent bancari d’Andbank Espanya, es va fer un forat en el mercat espanyol gràcies al compte remunerat a l'1% i les competitives condicions de les seves hipoteques, que no requereixen la contractació de cap producte addicional, amb un tipus variable d'euríbor +0,89% i tipus fix des de l’1,29%. El 60% de la nova producció hipotecària és subrogació, i permet als seus clients abaratir els seus préstecs antics.

Però més enllà de l'oferta hipotecària, els productes d'inversió diferencials amb comissions imbatibles s'han convertit ja en la gran palanca de creixement de la filial. El llançament el 19 de juny de les carteres de fons indexades i les carteres Clàssica, Pop, Indie i Rock –nomenclatura en funció del nivell de risc del client– es perfilen, segons els experts, com el nou producte de bandera de la firma. A més, durant el mes de juliol, MyInvestor ha activat un ‘préstec amic’ amb un tipus d'interès del 0,94 % TIN/TAE per a invertir en les desenes de plans de pensions –inclosos plans indexats– que comercialitza de 25 entitats diferents.