Economia 30/01/2021

Fitch Ratings referma la nota positiva d'Andorra malgrat la pandèmia

L'agència d'avaluació valora l'entrada a l'FMI, l'augment moderat de l'atur i la tasca de diversificació del deute andorrà

ANA
1 min
L'agència de qualificació de riscos Fitch Ratings.

Andorra la VellaL'agència d'avaluació Fitch Ratings ha refermat el ràting d'Andorra en BBB+ i la perspectiva estable. En la nota publicada aquest divendres al vespre, els avaluadors han valorat positivament l'entrada del Principat al Fons Monetari Internacional (FMI) el passat octubre. L'agència posa en relleu que aquest fet suposa, d'una banda, una xarxa de seguretat per al país, i de l'altra, que dona accés assistència tècnica en diversos aspectes.

Pel que fa a l'afectació econòmica derivada de la pandèmia del SARS-CoV-2, Fitch Ratings destaca que l'augment de l'atur ha estat modest, tot i la profunda contracció econòmica. Aquest fet es dona en part, segons l'agència, a les polítiques d'ocupació a curt termini endegades per l'executiu. També destaquen que la despesa ha patit un augment limitat tot i els significatius paquets d'ajuda econòmics aportats pel Govern.

L'agència d'avaluació també lloa la tasca de diversificació del deute andorrà i valora de manera positiva les polítiques d'internacionalització, que permeten allargar el venciment promig del deute.

Finalment, Fitch Ratings destaca que la dependència del sector turístic, lligada amb rebrots de la pandèmia de la Covid-19, tindrà com a resultat una recessió econòmica aquest any. No obstant això, l'agència opina que Andorra té la capacitat d'absorbir sense efectes negatius en la seva macroeconomia a llarg termini aquesta crisi que afecta la gran majoria de països.

stats