Publicitat
Publicitat

Els germans Cierco reclamen diàleg abans de vendre el banc bo

Els socis majoritaris consideren que el pla de l'AREB "no fixa un full de ruta clar i inequívoc"

Els accionistes majoritaris de BPA, Higini i Ramon Cierco, lamenten la decisió de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) de posar en marxa un procés que hauria de concloure amb una subhasta competitiva del banc bo. En aquest sentit reclamen diàleg amb les institucions implicades en la gestió de l'afer BPA, els empleats i la propietat de l'entitat "abans de la formalització de qualsevol actuació irreversible com podria ser la segregació d’actius i una mena de nacionalització dels mateixos".

Els germans Cierco recorden en un comunicat que en no s'ha tingut en compte la propietat "quan sí que s'han escoltat altres agents concernits en la crisi" i afegeixen que els accionistes majoritaris han fet les demandes formals per mantenir converses amb l'agència que tutela el procés.

Els socis majoritaris consideren que el pla de l'AREB "no fixa un full de ruta clar i inequívoc" i que només "genera més interrogants sobre el que pot passar en les properes setmanes i mesos". A més, també assenyalen que el pla "no aclareix quins són els criteris emprats per triar quins actius són aptes, en la terminologia usada per l’AREB, i quins no ho són".

Per tot plegat, els accionistes majoritaris de BPA es reserven el dret d’emprendre les accions legals que creguin escaients, tenint en compte que segons assenyalen "determinats preceptes de la Llei de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració d’entitats bancàries, que serien d’aplicació per la realització del pla projectat per l’AREB, i anunciat de manera parcial dilluns, són contraris a la Constitució".