Economia 03/04/2019

El Govern parlarà amb els bancs pels problemes de les empreses per pagar amb transferència

La CEA diu que n'hi ha algunes que tenen dificultats per fer efectiva la nòmina dels treballadors

B. N.
1 min
El ministre de Finances, Jordi Cinca. / ARXIU

Andorra la VellaEl ministre de Finances en funcions i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha dit aquest dimecres que l'executiu parlarà amb Andorran Banking després que la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) asseguri que hi ha empreses que estan tenint problemes per liquidar els salaris dels treballadors mitjançant transferència bancària.

Aquest tipus de pagament està determinat pel nou Codi de relacions laborals, que va entrar en vigor l’1 de febrer passat. Cinca ha recordat que el codi va ser una iniciativa dels propis grups parlamentaris i que no va ser elaborat pel Govern. "L'objectiu és afavorir la transparència a l'hora de pagar els treballadors. És una traçabilitat del pagament molt més fàcil de seguir i donar una seguretat als mateixos treballadors", ha destacat Cinca. També ha volgut subratllar que "tenim un sistema bancari capaç d'oferir aquest servei sense cap tipus de problema perquè és una pràctica habitual".

La CEA ha anat rebent durant les últimes setmanes diverses consultes per part de les empreses que, fins l'entrada en vigor del Codi de relacions laborals, pagaven als seus treballadors amb un xec o amb efectiu.

stats