Els hotels resisteixen l'última setmana d'agost

Segons l'UHA, l'ocupació es va situar al 64,17%

A l’estiu li queden quatre dies i la temporada està a prop de posar el seu punt final.   La darrera setmana d’agost ha tancat amb una ocupació hotelera del 64,17%, segons les dades que ha fet públiques aquest dimarts la   Unió Hotelera d’Andorra (UHA), que agrupa una vuitantena d’establiments turístics i de restauració.

Per parròquies, la majoria dels visitants que van pernoctar al país del dilluns 24 al diumenge 30 d’agost, van allotjar-se en hotels de   la Massana (84,21%), seguit de molt a prop pels establiments d’ Ordino (82,85%). Per percentatges, les dues parròquies que els van seguir van ser   Escaldes-Engordany (65,76%) i Andorra la Vella (64,60%). Les que menys turisme van acollir van ser   Encamp (55,64%), que va aconseguir, però, tenir més de la meitat dels seus hotels ocupats,   Canillo (44,97%) i Sant Julià de Lòria (35,84%).

A l’espera de les dades de l’UHA sobre l’ocupació general de l’agost, que per excel·lència representa el mes de vacances de l’estiu, les xifres confirmen que   el turisme ha buscat espais oberts i vinculats a la natura, propis de parròquies altes, per passar els seus dies festius en detriment de zones més urbanes i comercials.