Publicitat
Publicitat

La importació de carburants creix cinc dècimes al juliol

Durant els primers set mesos d'enguany no hi ha hagut variació

La importació de carburants durant el mes de juliol ha estat de 12,76 milions de litres, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística. Això representa un creixement respecte al mateix mes de l’any anterior de cinc dècimes. 

Aquest mes presenta una variació anual positiva la gasolina sense plom, amb un 3,5%, i el gasoli de locomoció, amb un 1,3%. Per contra, presenta un descens el fuel domèstic, amb un 10,2%. 

Durant els primers set mesos d’enguany, la importació de carburants ha estat de 100,68 milions de litres, que no suposa cap variació respecte al mateix període de l’any passat. Així mateix, pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 177,82 milions de litres, el que suposa un augment del 0,8% respecte als 176,42 milions de litres importats durant el període anterior.

Finalment, la importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta una tendència a la baixa, en els darrers dos mesos, i se situa en un valor de dues dècimes negatives al juliol.